A rendíthetetlen ólomkatona

Jó helyen jársz... ...ha gyerekként csodáltad a vitrinben megbújó ólomkatonákat. ...ha hajnalig tartó küzdelmekben tologattad a kis bábúkat a Risk tábláján. ...ha szereted a sci-fit, a fantasyt vagy horrort. ...ha van kézügyességed, szeretsz bütykölni, faragni esetleg festeni. Ez a blog a figurás terepasztalos játékokkal, azoknak minden aspektusával foglalkozik. Modellezés, festés, játékbeszámolók, hobbiesemények, szabályok, háttértörténetek... minden belefér.

Friss topikok

A Boszi, a Szecskázó és a szellemek

Kanalasgém 2010.10.28. 21:49

A Wyrd Gamesnél már kezd jó szokássá válni, hogy nevezetes ünnepekkor - mint Halloween vagy Karácsony – megörvendezteti Malifaux lakóit némi egyedi kalanddal.

Így volt ez 2009 Halloweenkor, Karácsonykor és így van ez most is.

 

Halloween 2010 – I. küldetés

 

Donna a boszorkány békésen éldegélt a Bayouban kedvenc cicájával Mandrake-el, mígnem Halloween közeledtével a fejéhez kapott: „Hopp, készítenem kellene egy varázslatos főzetet az üstömben, de oly lusta vagyok keresgélni a hozzávalókat.” Így hát meghirdette Malifaux minden élő és holt, sohamegnemszületett és összeszerelt lakójának (szóljatok, ha valakit kihagytam), hogy akik összeszedik neki a varázsfőzet komponenseit, jutalmat kapnak. És ahogy egy boszorkányhoz illik, a jutalom természetfeletti lesz. Ám ha üres kézzel érkeznek hozzá, rájuk uszítja fekete macskáját (Kuss, nem röhög, veszélyes állat!).

 

A főzet összetevői között a fúziós konyha számos összetevője szerepelt, úgy mint:

Denevérhaj és bagolyszárny, viperafog és nyúlszem, (fókaorr, rigófütty, metélt teveherék, rántott farkasmellbimbó. Vegyétek és egyétek, amíg meleg!)

 

A feladat tehát adott, összehordani tücsköt bogarat az ellenfél orra előtt a főzetbe.

 

 

Ebbe a küldetésbe, a jutalmak leírásánál bájosan elrejtettek egy kis varázsversikét, amit a boszi valószínűleg a kotyvalék kevergetése közben kántál:

 

Double, Double Toil and Trouble

Fire Burn and Cauldron Bubble

In the Cauldron, Boil and Bake

For a Charm of Powerful Trouble

Like a Hell Broth, Boil and Bubble

 

Felhívás az olvasóhoz!

Aki a leghangulatosabb lírai fordítást közli le kommentben, azt személyesen megjutalmazom egy blood counterrel.

 

Halloween 2010 - II. küldetés

 

Samhain ősi kelta ünnepén (ezt tartják Halloween elődjének) éjfél körül a legvékonyabb a határ az élők világa és a túlvilág között. Ilyenkor mi sem természetesebb, minthogy kis csapatunkkal a legendásan kísértetjárta temetőbe megyünk éjszakai GhostBusters csapatépítő tréningre.

 

Bár egy kicsi cicomázzák, azért a cél egyszerű: minél többet öljünk meg a hontalanul kóborló lelkek közül! Az hogy ezek kísértetek mellett esetleg az ellenfél csapatának is lehet a tagja, csak kommunikációs probléma – és hab a tortán.

 

Hát nem tudom, talán ezen agyaltak legkevesebbet a készítők.

 

 

Halloween 2010 – III. küldetés

 

Malifaux viktoriánus házai közt feltűnt egy mészáros, Szecskázó (szabad fordítás, szó szerint s Szeletelő lenne, de nem akartam, hogy mindenkinek rögtön egy recés élű konyhakés jusson eszébe ha olvassa). Nos a fantomképek és a szemtanúk megidézett lelkeinek beszámolói szerin a Szecskázó kb. úgy fest, mind egy óriási madárijesztő kertésznaciban, néhány szőlőkaróval és egy böllérkéssel felszerelkezve. Ja, és olyan töklámpásforma feje van.

 

Meg kell találni, és lehetőség szerint felszecskázni. Mivel azonban a Szecskázónak komoly lelki problémái vannak (bizonytalanság és megfelelési kényszer), hol az egyik hol a másik játékos irányítása alá áll.

 

Hangulatos mondókát itt is kapunk, a fordítónak a szokásos vér, stb...:

 

 

Rustle, rustle and snickity snack,

The Carver strikes once and then strikes back.

Slice, dice and guts a-twist,

The Carver cannot be stopped. Not by kick or fist.

Rustle, rustle and snickity snack,

The Carver strikes once and then strikes back.

Tremble, quiver and try to hide,

The Carver will find you. Your escape, denied.

Rustle, rustle and snickity snack,

The Carver strikes once and then strikes back.

 

A kalandok és a szükséges sablonok, counterek letlthetők innen:

tabletopgeeks.com/malifaux-downloads/

 

Csokit vagy csalunk!

 

Kanalasgém

Címkék: halloween encounter malifaux

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://olomkatona.blog.hu/api/trackback/id/tr22406442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MARNEUS 2010.11.01. 08:02:06

Ismét egy évezetes beszámoló ! Grat !

MAC
süti beállítások módosítása