A rendíthetetlen ólomkatona

Jó helyen jársz... ...ha gyerekként csodáltad a vitrinben megbújó ólomkatonákat. ...ha hajnalig tartó küzdelmekben tologattad a kis bábúkat a Risk tábláján. ...ha szereted a sci-fit, a fantasyt vagy horrort. ...ha van kézügyességed, szeretsz bütykölni, faragni esetleg festeni. Ez a blog a figurás terepasztalos játékokkal, azoknak minden aspektusával foglalkozik. Modellezés, festés, játékbeszámolók, hobbiesemények, szabályok, háttértörténetek... minden belefér.

Friss topikok

Malifó dzsembori

Kanalasgém 2010.04.23. 22:25

Meghirdettetett az első Maifaux verseny/klubnap (forum.rpg.hu/index.php), ahol a hazai játékosok színe-java megjelenik egy barátságos mészárlásra és feltámaszásra, összeszerelésre és szétzúzásra, megidézésre és elűzésre.

Az event helyszínéül a Kristálycsarnok kazamatáit szemelték ki a szervezők. Az esemény célja a szórakozáson és egyásmegismerésén kívül a népszerűsítés is, bár ez ügyben nem láttam még semmilyen promóciós tevékenységet. De ami késik,... ugyebár.

A Malifaux új játék, és kicsiny hazánkba ráadásul eléggé lassan csordogál be. Köszönhető ez nyilván annak is, hogy egy kezdeti próbálkozástól eltekintve, nincs hazai disztribútora, akinek érdeke a játék felfuttatása. Így gyakorlatilag néhány perverz dologra gerjedő idióta frisshusi (pölö én) kivételével csak az egykori Árkádiás skirmishjátékot játszó keménymag adja törzsgárdát.

No erről ennyit, most nézzük mi dolgom van a jeles napig, azaz május 16-ig.

A rendelkezésemre álló bő három hétben, eldöntöm, mi lesz a seregkoncepcióm és a szükséges figurákat kifestem.

Nézzük sorban mim van, milyen állapotban és milyen eséllyel kerülnek bele a 30 pontos seregembe. Mindenesetre nehéz döntés de néhány bivalydrága Ramospárti figuráról le kell mondanom az alacsony pontszám miatt, és fel kell fogadnom pár zsoldost.

Ramos

Ez ugye adott, a vén kurafi nélkül el sem indulok otthonról.
A festettség az érdekes történet. A páromnak megvettem a Csengetett, Mylord összest dvd-n, hogy ne unatkozzon amíg festek, én meg nekiálltam Ramossal ügyködni a kis sarkomban. Öt óra munka után emelem fel a figurát, hogy: "Szívem nézd, kész vagyok..."
Azzal a lendülettel repült is ki a kezemből és pattant párat a padlón. Nem kicsit káromkodtam. A folytatás mint ahogy az elképzelhető Florin, fogkefe, szappanos mosás, száradás, alapozás volt. Itt tartok most. Szóval ki kell festeni.

A játékszerek (szexuális felhang nélkül, ez ugye nem az Őrült kalapos):

Steampunk arachnid / Steampunk arachnid swarm (3/9 ss)

Mindenképpen hozok legalább kettőt (100%), háromra, azaz swarmra már kevesebb az esély (80%), legfeljebb gyártok párat játék közben Ramossal. Ezek a modelljeim tejlsesen festettek. OK

Brass arachnid (2 ss)

A hűséges kis pók kell. le is van mázolva. 100%

Steamborg executioneer (10 ss)

Na ő amilyen szép, annyira haszontalan alacsony pontszámból. A fiókban marad, így a festéssel sem kell kapkodnom. 0 %

Josst még ide sorolom, mert ő félig kép, félig ember, félig indián (mint a medvedisznóember :-)) (9 ss)

Kissé drága, de construct, Johannal jól kombózik, és valami brutális mészáros. Alapozva van és 100% hogy hozom.

A Zsoldosok


Renegade Steamfitter Johann
(6 ss)

Személyes véleményem szerint Ramos törvénytelen gyermeke, ezért maradhatott benn apu maffiájában szakszervezetében renegát létére. Olcsó, jó a közelharcban, erősebb Joss és Ramos mellett. Ja és ki van festve. 100%
De azért apu rakhatott volna bele egy mp3-lejátszót, hogy construct legyen :-)

Convict Gunslinger (6 ss)

Na ez az a figura, amit ennyi pontért bármelyik seregben el tudok képzelni. Jól forgatja a fegyvereit. 100% és festett.

Rusty Alyce (10 ss)

A figura még nem érkezett meg a kezembe, de amúgy is túl drága ennyi pontból. 0 %

No hát ennyi. Ha jól számolom max két figurát kell kikennem, ami nem okozhat gondot.
Gyakorolni is kell, mert két-három játék van csak mögöttem. Az Infinity miatt kicsit elhanyagoltam.

 

Munkára fel!

Címkék: verseny malifaux

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olomkatona.blog.hu/api/trackback/id/tr701946849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása