A rendíthetetlen ólomkatona

Jó helyen jársz... ...ha gyerekként csodáltad a vitrinben megbújó ólomkatonákat. ...ha hajnalig tartó küzdelmekben tologattad a kis bábúkat a Risk tábláján. ...ha szereted a sci-fit, a fantasyt vagy horrort. ...ha van kézügyességed, szeretsz bütykölni, faragni esetleg festeni. Ez a blog a figurás terepasztalos játékokkal, azoknak minden aspektusával foglalkozik. Modellezés, festés, játékbeszámolók, hobbiesemények, szabályok, háttértörténetek... minden belefér.

Friss topikok

Reprisal on Terra - Battletech verseny beszámoló - I. rész

Kanalasgém 2011.04.08. 19:23

 Kicsit megkésve következzék az április 9-i Battletech verseny beszámolójának első része:

Előkészületek

 

Összesen három alkalommal volt szerencsém játszani ezzel a játékkal, és akkor is terepasztalon, nem hexa táblán. Háromnál több mechet egy csatában még nem irányítottam (az is max 2000 BV volt). Most meg a nyakamba szakadt az I. Genyosha ezred parancsnoki és második szakasza, Hohiro Kurita és Shin Yodama nevesített személyek részvételével. 8 mech,14141 BV, 485 tonna. Hogy megfeleljek a kihívásoknak komoly előkészületeket kellett tennem.

 

A verseny előtt időben megkaptam az eligazítást (record sheetek, térképek, feladatok). Az általam nem ismert fegyverrendszerek és egyebekre vonatkozó szabályokat áttanulmányoztam, majd ezután nekiálltam a taktikám megtervezésének.

 

  

A térképen látható I., II. és III. objektumok megsemmisítése a cél. Úgy terveztem, hogy szakasz szinten viszonylag zárt alakzatban fogok előrenyomulni. Délkeleti irányba a pirossal jelzett útvonalon (ez a könnyebb terep, a lassabb gépek is gyorsabban haladnak át rajta) a parancsnoki szakasszal egészen a tó déli részéig. Innen belőhető mind a három épület, a plusz hűtés miatt nagyobb tűzerőt tudok kifejteni, valamint a nagyobb lassabb gépeimnek ebben a pozícióban nehezebb a hátába kerülni. A második szakasz a két útvonalon haladva foglalja el a pozícióját, lövi az I. épületet és a parancsnoki szakasz bal szárnyaként óvja azt a bekerítéstől.

 

A formáció megtartása mellett az szól, hogy a második szakasz C3 rendszerrel rendelkezik, így a Jenner mozgékonyságát kihasználva növelhetem a találati pontosságot, ezzel a rombolóerőt is.

 

Ezen kívül szeretném gyakorlatban is próbára tenni a koncentrált tüzelés taktikáját (azaz szakasz szinten egy célpontot lövök be). A célpont meghatározásnál két tényezőt fogok első sorban figyelembe venni: minél alacsonyabb célszám (távolság, fedezék mozgás), illetve minél magasabb tűzerő/páncélzattömeg arány.

 

Feltételezhető, hogy még a felvonulás során harcba bonyolódok, ez esetben, ha szükséges rögtönözni fogok. A lomha parancsnoki szakasz bekerítésének elkerülésére azonban így is komoly figyelmet kell fordítanom.

 

Ha esetleg aknamezők, vagy rögzített lőállások lesznek telepítve, akkor az egész terv megy e lecsóba, de természetesen a taktikai elvet így is követni fogom.

 

A gyakorlat persze súlyosan rácáfolt az elméletre. Folyatása hamarosan.

Címkék: verseny battletech

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olomkatona.blog.hu/api/trackback/id/tr482810429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása