A rendíthetetlen ólomkatona

Jó helyen jársz... ...ha gyerekként csodáltad a vitrinben megbújó ólomkatonákat. ...ha hajnalig tartó küzdelmekben tologattad a kis bábúkat a Risk tábláján. ...ha szereted a sci-fit, a fantasyt vagy horrort. ...ha van kézügyességed, szeretsz bütykölni, faragni esetleg festeni. Ez a blog a figurás terepasztalos játékokkal, azoknak minden aspektusával foglalkozik. Modellezés, festés, játékbeszámolók, hobbiesemények, szabályok, háttértörténetek... minden belefér.

Friss topikok

EDEN - A kezdetek

Kanalasgém 2010.02.14. 20:54

Csütörtökön megvettem a Gólem Művekben az új skirmish játék, az EDEN egyik alapdobozát.

A francia Taban Miniatures ( www.taban-miniatures.com/ ) igen érdekesnek ígérkező játékkal rukkolt elő.

Hátteréül egy lepusztult, poszt apokaliptikus világ szolgál, ahol különböző testi-lelki torzulásokon átesett emberek/lények/androidok bandákba szerveződve küzdenek a szűkös erőforrásokért, esetleg egyéb torz vagy titokzatos célért. Egyértelmű párhuzamot érzek a Fallout univerzumával, már ami a képi világot illeti, információkkal ugyanis nem nagyon kényeztet minket a szabályfüzet, talán hat-hét sort ír csak róla. Ez nyilván remek hír az önjelölt fluffgyártóknak és novellistáknak.

Nézzük a frakciókat a honlapon tartalmazó minimális információkkal megtámogatva:

 

Jokers

Anarchista banda, minden politikai hatalmat és tekintélyt elutasítanak. A Világégés előtt az utca királyai lettek volna, most csak az utcák romjait próbálják uralni. Látványos bohóc és artista jelmezekbe bújnak, a Yury és Vlädd testvérpár vezeti őket. A kezdőcsomag belőlük áll:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clan Bamaka

 A primitív törzsi berendezkedéshez visszatért túlélők, akiket egykor genetikailag felturbóztak szuperharcosokká. Van köztük négyajtós szekrény, villámgyors bérgyilkos, pikkelyekkel megerősített bőrű mutáns és pszí mester is. Ők tehát az én választásom:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matriarchy of Sybille

Vallási szekta, harcias amazonok közössége. A fő ideológiájuk az, hogy a történelemben minden rossz, minden háború és pusztulás a férfiak miatt volt, ezért mindet rabszolgasorba kell kényszeríteni, vagy ha nem lehet, akkor el kell pusztítani. Szado-mazo boszorkányok, akik agyatlan férfi rabszolgák seregével vonulnak harcba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ISC

Titokzatos japán harcos dizájnos harci robotok, akik nagyon keresnek valami nagyon titkos dolgot. Ja és rájuk van írva, hogy ISC, de hogy mit jelent, az titok. Póvergémerek szerint a legerősebb frakció. Nem vitatkozom velük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A doboz tartalma

Nos, rendkívül játékosbarát hozzáállás jellemzi a kiadót, mert ha a Malifauxot úgy jellemezték, hogy kezdődobozzal játszható (ez nem minden esetben igaz), akkor az EDEN még játszhatóbb, ugyanis mindegyik frakciódoboz fix 100 pontos összeállítást tartalmaz (lásd a fenti képeket). Egyébként hivatalosan 100-200 pontos seregösszeállításokat javasolnak.

-Ízlésesen tojástartó szivaccsal kibélelt dobozban figyelnek a figurák, külön zárózacsiban, kb 90%-ig sorjázva, sok helyen előcsapolva, az 5 centis lándzsa feltekerve, nehogy eltörjön. stb., szóval figyeltek a fiúk. Ugyanakkor érthetetlen, hogy néha a leglehetetlenebb helyeken vannak darabolva a figurák. Pl. Large Belly bokánál lett elvágva. Kezdő ólomösszerakóknak ez okozhat némi problémát, én mindenképpen javasolnám, hogy kérjenek segítséget valakitől, mielőtt tönkregányolják a figurát. Putty fog fogyni rendesen arra készülni kell. Viszont az összhatást tekintve a figurák nagyon szépen kidolgozottak, szemet gyönyörködtetnek.

-Kisalakú, 28 oldal hasznos tartalommal rendelkező szabálykönyv, dobozolva.

-Ezen kívül még megtaláljuk a bábúk statkártyáit. A szokásos, "húzd tasakba és ikszeld a sebeket filctollal" metódus bevált, itt sem akarnak eltérni ettől.

-Frakcióspecifikus küldetéskártyák (4 db), taktikai kártyák (6 db), tokeneket, küldetésmarkereket és templateket tatalmazó kártyák (2-3 db) és egy szabályösszefoglaló kártya zárja a sort.

Ezen kívül hatoldalú kockák, és cm beosztású mérőszalag kell csak a játékhoz.

Befejezés

A kiadó azóta minden frakcióhoz kihozott még egy figurát, 2-3 úgynevezett non player fightert (NPF), valamint tervezik új frakciók megjelentetését is.

A baráti hozzáálásukat jellemzi az is, hogy a szabálykönyv és a dobozokban szereplő kártyák ingyenesen letölthetőek a honlapról.

A játék a kiadó honlapjáról rendelhető meg 31 euro/ alapdoboz áron (8463 Ft középárfolyamon), vagy személyesen a Gólem Művekben (8110 Ft)


A figurákat hétvégén összeszereltem, base-eltem, hétfő délután pedig próbajátékot tartunk a Gólemben. Erről, valamint a szabályösszefoglalóról hamarosan postolok egyet.

 

Címkék: bemutató eden

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olomkatona.blog.hu/api/trackback/id/tr521758469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása